De winnaars van 2018

FIS en Vertico-3D Beton Printen winnaars Duurzame Uitdaging Amersfoort 2018

Ondernemers helpen om hun idee voor circulaire stedenbouw om te zetten in business. Dat is het doel van het ontwikkeltraject Duurzame Uitdaging Amersfoort en daarmee een manier om de verduurzaming in Amersfoort te versnellen. Tijdens het slotevent op 14 februari riep wethouder Willem-Jan Stegeman FIS (Facade Identification System) en Vertico-3D Beton Printen uit als winnaars van de Duurzame Uitdaging Amersfoort.

Beide projecten ontvangen een aanmoedigingsprijs van € 5.000,-. FIS  maakt het mogelijk gedurende de gehele levenscyclus fysieke bouwelementen identificeerbaar te maken en de bijbehorende informatie te koppelen aan het product. Vertico wil projecten in grootschalig 3D printen realiseren met de focus op bouw en architectuur. Dit doen zij door partners te verbinden en machines te ontwikkelen die op grote schaal beton en plastic printen. Klik hier voor de foto’s van de Pitch Avond.

Advies van gemeente en investeerders
Naast FIS en Vertico 3D-Beton Printen namen er nog zes andere projecten deel aan de Duurzame Uitdaging Amersfoort: Flexappartement, Klimaatplantsoen, Samenwerkplaats 2.0, Solide WerkMAAT, De Groene Werkplaats en Urban Soleil. ‘Alle deelnemende projecten dragen bij aan een beter Amersfoort, sommige vanuit de sociaal-maatschappelijke benadering, andere vanuit de fysieke kant van duurzaamheid’, stelt wethouder Willem-Jan Stegeman. Het panel dat de deelnemende projecten beoordeelde op de Pitch Avond, bestond naast wethouder Willem-Jan Stegeman uit vertegenwoordigers van Vastgoedbedrijf Heilijgers, ABN AMRO en K4 (informal investors). Op basis van de pitch gaven de panelleden (financieel) advies; in de toekomst volgt eventueel de mogelijkheid tot investering.

Ontwikkeltraject Duurzame Uitdaging Amersfoort
Om deel te kunnen nemen aan ontwikkeltraject Duurzame Uitdaging Amersfoort werden de projecten geselecteerd aan de hand van drie criteria: bijdrage aan circulaire stedenbouw, een link met Amersfoort en het moet een nieuw idee zijn. Dit waren ook de criteria die gehanteerd werden bij de beoordeling. Het ontwikkeltraject ging in januari 2018 van start en bestond uit inspirerende lezingen, een businessmodel training, een pitchtraining en tussentijdse ondersteuning. Het Kennislab voor Urbanisme organiseerden het traject in opdracht van de Gemeente Amersfoort.

Ga naar www.duurzameuitdaging.nl/media voor de foto’s van de Pitch Avond.

Een vraag aan ons stellen? Neem contact op.