Voor wie?

Voor wie?

De Duurzame Uitdaging Amersfoort is voor startups, ondernemers en nieuwe/ bestaande organisaties die een nieuw(e) product of dienst willen ontwikkelen. Het idee moet voldoen aan deze drie criteria:

1. Het moet circulair zijn
plant-flower-green-harvest-garden-healthy-797675-pxhere.com
Het project draagt bij de circulaire economie of de CO₂-vermindering van de stad. Dat kan gaan over productieprocessen, materiaal hergebruik, circulaire stedenbouw, enzovoorts.
2. Het heeft een link met Amersfoort
Amersfoort,_Onze_Lieve_Vrouwekerk_RM7940_vanuit_straatzicht_foto1_2012-05-27_14.59
Het project heeft een aantoonbare link met Amersfoort of heeft een uitgesproken intentie om dat te krijgen. Je bent bijvoorbeeld gevestigd in Amersfoort of voert een belangrijke pilot uit in de stad. Ook initiatiefnemers van buiten Amersfoort zijn welkom, mits er dus een aantoonbare link is.
3. Het is nog niet in bedrijf genomen
Startup Stock Photos
Het idee is station bierviltje voorbij, maar is nog niet in bedrijf genomen. We willen met het ontwikkeltraject vooral nieuwe initiatiefnemers stimuleren hun innovatieve en circulaire ideeën om te gaan zetten in business. Overigens zijn we wel op zoek naar ideeën die op te schalen zijn. Een idee dat alleen werkt in Amersfoort gaat de wereld niet veranderen.

Een vraag aan ons stellen? Neem contact op.