Deelnemers 2019

Deelnemers 2019

Dit zijn de zes deelnemende projecten aan Duurzame Uitdaging Amersfoort 2019:

Isolatieplan
Huidige Amersfoortse huizenbezitters overtuigen om te investeren in isolatie. En daarmee bijdragen aan reductie van de CO2-uitstoot door verwarming. E-zoleren is een initiatief van LOTarchitectuur
Luierdoos
Luiers en alle bijbehorende verzorgingsproducten aan huis leveren. En dan gelijk de vuile luiers ophalen. Door het luierafval gericht in te zamelen, kan dit gemakkelijker gerecycled worden.
HHinH
HHinH, afkorting voor haal heideschaapwol in huis. Heideschapen worden op veel plaatsen ingezet voor natuurbeheer. De vachten die jaarlijks afgeschoren moeten worden, zijn niet geschikt voor de textielindustrie. Maar wel als isolatiemateriaal. HHinH wil het materiaal lokaal gaan verwerken en aanbieden. Het is een initiatief van De Klik.
L.E.S.S.
Langeboer Ecological SolutionS(L.E.S.S.) gebruikt meelwormen om de moeilijk recyclebare substantie polystyreen (of wel, piepschuim) af te breken tot proteïnen. Dat vervolgens in de visvoerindustrie gebruik kan worden.
De Recycle Universiteit
De Recycle Universiteit begint bij het begin, bij de jeugd die nog niet vast zit in hun gewoontes. Basisscholen krijgen lespakketten aangeboden, die naast het reguliere programma gedraaid kunnen worden. Om zo de jeugd bewust te maken van het afval dat zij produceren.
Kopstukken
Elke veiligheidshelm moet na 5 à 7 jaar vervangen worden. De meesten komen bij het afval terecht. Het doel van kopstukken is deze helmen een tweede leven gunnen, door er lampen van te maken. Kopstukken is een initiatief van Marian Dessing Ontwerpburo.

Een vraag aan ons stellen? Neem contact op.